Sygdomme & lidelser

Hvad kan behandles på klinikken?

I Randers Akupunktur klinik og massage har jeg med succes behandlet mange forskelligartede sygdomme gennem årene. Listen nedenfor er baseret på mine egne erfaringer, med hvilke sygdomme der behandles effektivt med akupunktur, posturologi, massage og zoneterapi.
Alle sygdomme og lidelser kan som udgangspunkt behandles. Nogle så de forsvinder helt. Ved andre kan symptomerne holdes på et minimum.
Smertebehandling med akupunktur

At leve med smerter er en hård påvirkning af vores psyke, og ofte noget der belaster vores dagligdag. Akupunktur til lindring af smerter er meget effektivt. Behandlingen frigiver kroppens naturlige smertestillende middel – endofiner, og har ingen af de bivirkninger traditionel smertestillende medicin har.

Muskel- og ledsmerter. Akupunktur som smertestillende middel er velegnet til alle typer af smerter. Smertebehandlingen er yderst anvendelig ved f. eks. hovedpine/migræne, tennis-eller golfalbue, musearm, forstuvninger, gigtlidelser, muskelskader samt ryg- og iskiassmerter, da den hurtig lindrer smerterne.

Er du i tvivl om hvorvidt akupunktur kan hjælpe på din smerte, er du velkommen til at kontakte klinikken for en afklarende samtale.

ADHD

Er en forkortelse for diagnosen: Attention Dificit/hyperactivity Disorder.Tidligere DAMP. I den kinesiske terminologi skyldes det en kraftig ubalance i Leveren. Dette kan være forårsaget af en allergi eller en kraftig reaktion på bestemte fødevarer.

Fødevarer der skal udelukkes af kosten er: Sukker, gluten og mælkeprodukter. Udelukkes disse fødevare kan Leveren behandles og regenerere. Er der en allergi skal den bestemte fødevare helt fjernes fra kosten.

ADHD kan behandles med godt resultat. Men følges kostrådende ikke vil resultatet være derefter.

Lysfølsomhed

Påvirkning fra sollys eller kraftigt lys kan udløse migræne eller hovedpine. Denne lysfølsomhed kan have mange årsager.

De mennesker der bliver påvirket af lyset, kan have andre problemer: læsevanskeligheder, koncentrationsbesvær, humør svingninger, ondt i maven, ondt i nakken etc.

Årsagen skal selvfølgelig findes og behandles.

Frossen skulder

Frossen skulder skyldes en kraftig irritation i ledkapslen omkring skulderen. Den nedsatte bevæglighed skyldes at ledkapslen skrumper og bliver for stram og der kommer sammenvoksninger i leddet. En frossen skulder har ingen bevæglighed, mon ikke navnet taler for sig selv.

Denne tilstand kan som regel ” tøes op ” på kun 1 behandling. Der kræves flere behandlinger for at, komme årsagen til livs. Symptomer på en frossen skulder: Smerter der kan trække ud i armen, nedsat bevæglighed, smerter kan være værrer om natten.

Bihulebetændelse

Bihulebetændelse er betændelse i et eller flere af de par hulrum, der støder op til næsen. Den kan forekomme akut og kronisk. Opstår ofte i forbindelse med en forkølelse. Symptomer kan være: Ondt i kinderne, især hvis hovedet bøjes forover, smerter bag øjnene eller i panden, forkølelse, der er langvarig, let feber.

Mange med kronisk bihulebetændelse døjer også med kronisk blærebetændelse. Dette kan skyldes stress, i forbindelse med stress ødelægges immunforsvaret i slimhinderne. Læs mere under stress.

Blærebetændelse

Er en betændelses tilstand i urinblæren. Symptomer kan være: feber, hyppige toiletbesøg, svien ved vandladning. Bliver blærebetændelsen kronisk, kan det være andet der påvirker i negativ grad. Det kan være væskeindtaget er for lille, kosten indeholder for mange kulhydrater, såsom sukker og hvidt brød.

Endelig kan det være stress, der nedsætter immunforsvaret i blærens slimhinde. Dette kan også opstå ved overgangsalderen, hvor der kan komme tørhed i slimhinden.

Ondt i musklerne

Smerter i muskulaturen. Ofte opstår smerter i musklerne ved siddestillende arbejde eller ved hård belastning. Smerter skal forsvinde af sig selv ved motion. Sker det ikke er det værd at få tjekket. Der kan være skævhed i kroppen.

Se under akupunktur, vælg posturologi. Eventuelle skævheder fjernes og musklerne kan slappe af igen. Efter fysisk og psykisk traumer skal musklerne have hjælp til at slippe igen. Der kan være låsninger i ryghvirvlerne der skal løsnes, dette gøres utrolig effektivt med øreakupunktur eller strøm. Nerve påvirkningen og smerterne forsvinder på få sekunder. Prøv det!!!

Er der intet af det overnævnte skal årsagen til muskelsmerterne findes andre steder. Jeg har behandlet muskelsmerter/spændinger som følge af: allergi, angst, stress, øget mavesyre, dårlig kost, forstoppelse, tarmbetændelse, irritabel tyktarm m.m.

Psoriasis

Er en lidelse i huden hvor kroppen producere hudceller for hurtigt. Kan forekommer over hele kroppen eller som pletter. Det klør og skæller og huden kan sprække i de ramte områder. Kan lindres ved sol, saltvand og hormoncreme. Kan blive kraftig forværret ved stress.

Psoriasis kan behandles så det går væk. Dette gøres med akupunktur, Micro Light behandling og allergitest. Allergitesten skal udelukke eventuelle fødevarer (proteiner) der kan være årsag til psoriasis.

Gå ned i vægt med hjælp fra akupunktur

Akupunktur er en god hjælp til blivende vægttab. Hvis din overvægt skyldes hormonelle problemer kan dette også hjælpes med akupunktur. Slankebehandlingen eller behandlingen for appetitregulering udføres med øreakupunktur. Ved denne behandling mindskes trangen til overspisning og kulhydrat rige fødevare.

Det er for nogen mennesker ikke så simpelt. Er du over 50% overvægtig. Har du et alvorligere problem. Er du 50% overvægtig eller mere er du ligeså afhængig af mad, som rygere er af tobak, og alkoholikere er af alkohol. Dette er et psykisk problem. Du spiser for meget, og sikkert også forkert, fordi din krop er i stress. Se under Stress, angst og depression. I det tilfælde er det stressen der skal behandles. Denne behandling vil mindske trangen til søde sager og overspisning. irritabel tyktarm m.m.

Hovedpine

Skyldtes ofte muskelspændinger, i nakke, kæbe, eller tindinger. Den kan være der fra morgenstunden og aftage op ad formiddagen eller starte over middag og tage til resten af dagen. Det kan være en hjælp med bevægelse af nakke og skuldre til spændingshovedpine. Men er du skæv i kroppen vil øvelserne ikke have en varrig effekt. Det er vigtigt at skævheden rettes op.

Årsagen til hovedpinen skal findes. Se under behandlingsforløb og vælg Postourologi. Akupunktur er meget effektiv til denne form for hovedpine.

Hold i nakken

Kraftig nedsat eller ingen bevæglighed i nakken. Kan opstå pludseligt eller ved uheldig sovestilling, dette forekommer kun hvis nakken er spændt i forvejen, medmindre det er udefrakommende traume, såsom fald, bilulykke osv.

Hold i nakken kan give symptomer som: hovedpine, smerter/føleforstyrrelser i armene og besvær med at løfte dem over vandret, lysfølsomhed, nedsat hørelse. Er de øverste nakkehvirvler indvolveret kan der forekomme symptomer som: mavesmerter, sure opstød, dårlig fordøjelse, intollerence, vejrtrækningsbesvær, generel dårlig funktion af de indre organer.

Hold i nakken kan være psykisk betinget. Denne form for nakken spændinger, bygges op over lang tid. Og vil give gener i stressede eller angst fremkaldende situationer.

Tennis/golf albue

Kan opstå ved for stor belastning af arm og skulder. En tennisalbue sidder på musklen ved albuen på tommelfinger siden. En golfalbue på modsatte side, lillefingersiden. Den kan komme akut ved for stor belastning, bliver den kronisk og gør ondt i flere år er det ikke et muskel problem men et fordøjelses problem.

Symptomer på tennisalbue: Ondt i underarmen især ved brug af tommelfingerne, manglende kræfter i hånd og arm, smerter ved brug af arm, smerter i arm om natten.

Symptomer på golfalbue: Smerter når armen skal strækkes ud, smerter ud i hånd og især lillefinger.

Maveproblemer

Problemer med selve mavesækken. Symptomer: Smerter/brændende fornemmelse ved brystbenet når du har spist, smerter når maven er tom, smerter ved bestemte fødevare. Dette skyldes ofte for meget mavesyre, for lidt mavesyre eller mavesår.

Hedeturer

Opstår som regel i forbindelse med overgangsalderen. Kan også komme i forbindelse med kræft behandling. Hedeturene kan både være der om dagen og natten. Udover hedeturene kan der hos nogen forekomme kraftig varme i fodsålerne og ekstrem kulde i nakken. Symptomerne siger sig selv: bølger af varme i kroppen.

Hold i ryggen

Kraftige smerter med meget nedsat eller ingen bevæglighed i ryggen. Opstår ofte i lænd efter tunge løft. Symptomer: voldsom smerte, nedsat bevæglighed, føleforstyrrelser i balle og/eller ben.

Sådan et lændehold forsvinder sjældent af sig selv. Der kan være nerve påvirkning og en discusprolaps. Nerve påvirkningen kan ofte fjernes med en behandling. Discus prolaps og discus pronation tager lidt længere tid. Helt afhængig af motions vaner og kost vaner.

Kroniske lænde problemer, der ofte kommer før et hold i ryggen, sidder i hoftebøjerne og er styret af muskelspændinger andre steder. Der har før holdet i ryggen været stivhed og ømhed i lænden om morgenen. Denne stivhed kan og skal fjernes, dette vil forhindre at ryg problemet opstår igen.

Mange er af den mening at, stivhed i lænden om morgenen er normalt. Lænden skal lige bevæges lidt og “komme igang”. Dette er bestemt ikke rigtigt.

Acne

Bumser og uren hud, skyldes enten kosten eller talgkirtler der lukker til. Det rammer for det meste teenagere. Acne derimod er en hudbakterie, propionebacterium. Den kan være meget svær at komme til livs. Det specielle lys jeg bruger kan mindske forekomsten af bakterien og slå den ihjel.

Piskesmæld

Kan opstå i forbindelse med ulykke, hvor hovedet først bliver kastet fremad og derefter tilbage. Her er det især de to øverste nakkehvirvler og muskulaturen omkring, der bliver belastet. Piskesmæld kan være en meget smertefuld lidelse. Der kan opstå: lys/lydpåvirkning, daglig hovedpine/migræne, mavesmerter, lændesmerter, svimmelhed etc. Piskesmæld kan i de fleste tilfælde behandles med et godt resultat.

Migræne

Er en ensidig hovedpine forbundet med kraftige smerter. Ydermere kan der forekomme kvalme, opkast, lys og lyd følsomhed. Udløseren kan være: menstruation, forhøjet blodtryk, p.piller, lys og lyd påvirkning, fødevare osv. En skjult allergi kan udløse et migræneanfald.

Skuldersmerter

Er typisk et nakken og øvreryg problem. Det kan give smerter og besvær, når armen løftes over skulderhøjde. Der kan også forekomme trækninger ud i armen når den holdes i ro. Opstår når leddene låser i nakken og musklerne spænder op, mere end normalt. Det giver en øget nerve påvirkning, derfor kan det trække ud i armen. Med fransk øreakupunktur er det muligt både, at løsne leddene hurtigt og løsne muskelspændingerne.

En af mine kunder blev opereret 2 gange i skulderen, på grund af smerter, med negativt resultat. Han havde fortsat stærke smerter og kraftig nedsat bevæglighed i skulderen. Var tæt på, at opgive sit arbejde. Det viste sig, at leddene i nakken var låste. Efter 4 behandlinger havde han fuld bevæglighed og ingen smerter i skulderen.

Tarmlidelser

Rigtig mange mennesker lider af tarmproblemer. Det er ofte diagnosen, irritabel tyktarm, bliver givet. Hvorfor opstår der en dårlig fordøjelse? Det kan være kosten, der indeholder for mange kulhydrater, det kan være psyken eller en allergi. Uanset årsag kan problemet behandles. Kosten skal måske ændres, eventuel stress skal fjernes og er der mistanke om allergi skal det undersøges.

Symptomer fra lidelser i tarmene er bl.a.: forstoppelse, diarre, smerter nederst/midt i maven, tarmluft, smerter i lænden, skuldersmerter, kroniske tennis/golfalbuer, blod i afføringen, crohns, hæmorider etc.

Overgangsalder

Overgangsalderen er et stort problem for mange kvinder. Produktionen af hormonet, østrogen falder og hos nogen øges vægten som en kompensation for østrogen mangel. Østrogen forhindre til dels knogleskørhed og fedtet på kroppen producere en smule østrogen. Symptomerne på overgangsalder kommer lang tid før lægen kan stille diagnosen via en blodprøve. Symptomerne kan være: Hedeturer, humørsvingninger, nedtrykthed, uregelmæssig menstruation, tørhed i slimhinderne, migræne m.m.

Disse gener kan behandles og mindskes betydeligt.

Knæ problemer

Forskellige former for knæ problemer kan afhjælpes med akupunktur og Micro Light. Jeg har behandlet slidgigt, bruskforandringer, hævelser, overbelastning og meniskenskader med god effekt. Smerter i knæ kan være et ryg problem. Det ses typisk ved discus påvirkning.

Discusprolaps

Mellem ryghvirvlerne har vi stødpuder. Disse stødpuder kaldes discus. En prolaps betyder at discus er falden sammen. En discuspronation betyder at der er kommet en udposning på discusskiven.

I begge tilfælde er det altafgørende at skabe de optimale forhold så discus kan hele igen. Der kan være tale om skævheder, i nakke og lænd der trykker på discus. Eller at kroppen ikke kan regenere efter en pludselig opstået skade, et traume. Medmindre discus er helt ødelagt, kan discusprolaps og pronation behandles med et godt resultat.


Find mig på

Lone Andersen
Kristrupvej 92
8960 Randers SØ

Kontakt på

Tlf: +45 2735 6012
Mail: lonevitting@gmail.com
CVR: 34381852

Åbningstider

Mandag - Fredag:
Kl.08:00-18:00

Tidsbestilling

Tidsbestilling kun i åbningstiden. Afbud senest 24 timer før aftalte behandlingstid.

Copyright 2017 Randers Akupunkturklinik